de Prins(es)

Prinses Marieke en adjudanten Koos & Daan.

Weer een Prinses? Ja dat klopt!

Vroeger keek ik het liefst naar sprookjes, en zoals elk klein meisje wilde ik dan ook graag een prinses worden.

Nou ik kan u vertellen: vroeg of laat komen dromen toch uit!

Mijn naam is Marieke Heemskerk en ik was zeer verrast dat ik gevraagd werd om dit jaar Prinses Carnaval te worden. Zonder enige twijfel heb ik dan ook ‘Ja’ gezegd. Ook al moesten we in korte tijd veel dingen regelen, het is ons toch gelukt. Ik ben niet onbekend bij de Saksen, in 2017-2018 was ik één van de pages van Prins Ronald en Prins Michel. Sinds die tijd ben ik lid van deze mooie vereniging.  Naast de carnaval werk ik als apothekersassistente in het LUMC, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb.  Ik ben dol op feestjes en gezelligheid, dus laat de carnaval maar beginnen.  Ik doe het dit jaar niet alleen, maar ik heb 2 Adjudanten die mij zullen helpen.

Ik zal beginnen met adjudant Koos, mijn vader.

Ik hoopte al jaren geleden dat mijn vader ooit een keer prins Carnaval zou worden. Hij is ook vaak te vinden bij de Saksen. Toen ik hem vertelde dat ik prinses Carnaval zou worden en dat ik hem graag als Adjudant bij me wilde, was zijn antwoord: “Tuurlijk doe ik mee, ik kan daarop geen nee zeggen.”  Mijn vader is met pensioen en vult zijn tijd met accordeon spelen, dat speelt hij ook bij amusementskoor Volare, en op donderdag is hij te vinden in de tuin en begraafplaats van de Pancratiuskerk.

Dan heb ik nog Adjudant Daan. Daan is mijn beste vriend. Toen ik hem vroeg om Adjudant te worden, was hij gelukkig ook enthousiast! Daan is vader van 4 prachtige kinderen. Ook hij is geen onbekende binnen de Saksen. Hij staat vaak met sfeerbeheer aan de deur om de boel in de gaten te houden. Verder speelt hij bij de Straatklinkers op de grote trom en treedt dan ook vaak op bij de Saksen. Dit jaar heeft ie dus een makkie en kan hij een keer zelf een feestje met de Saksen vieren.

Kortom: wij hebben er zin in en hopen u te zien op één van de feestjes!